Αποτρίχωση Laser

Οι δύσκολες, επίπονες και μη αποτελεσματικές μέθοδοι αποτρίχωσης ανήκουν στο παρελθόν. Καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται, η αποτρίχωση με παλμικό φως αποτελεί μια μοντέρνα, απόλυτα ασφαλή και άκρως αποτελεσματική μέθοδο οριστικής  αποτρίχωσης.

Το σύστημα αποτρίχωσης HARMONY XL μας δίνει τη δυνατότητα να επιλέγουμε μεταξύ HR mode (Hair Removal) και SHR mode (Super Hair Removal). Αυτή η ευελιξία καθιστά το μηχάνημα πιο αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων έντονης τριχοφυίας-υπερτρίχωσης. Έτσι, ανάλογα με τον τύπο του δέρματος, το χρώμα της τρίχας, την περιοχή του σώματος και την εποχή του χρόνου μπορούμε να επιλέξουμε το κατάλληλο mode, ώστε να πετύχουμε ένα άριστο αποτέλεσμα.

Κατά τη διάρκεια της αποτρίχωσης, η χρωστική μελανίνη που βρίσκεται στην τρίχα απορροφά την ενέργεια και τη μετατρέπει σε θερμότητα. Το στέλεχος της τρίχας μεταβιβάζει αυτή τη θερμότητα στον θύλακα της τρίχας, ο οποίος καταστρέφεται χωρίς να τραυματίσει την επιδερμίδα. Κατά συνέπεια, το θυλάκιο δεν μπορεί να παράγει νέα τρίχα.

 

Συχνές Ερωτήσεις Για Την Αποτρίχωση Laser

Πόσες θεραπείες απαιτούνται;

Όλοι οι θύλακες της τρίχας διανύουν φάσεις ανάπτυξης και παθητικότητας. Δεδομένου ότι η ενέργεια του παλμικού φωτός επιδρά μόνο στους θύλακες που βρίσκονται σε ενεργητικό στάδιο, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της τριχοφυίας θα πρέπει και οι υπόλοιπες τρίχες να εισέλθουν στο πρώτο στάδιο ανάπτυξής τους. Γι’ αυτό το λόγο η θεραπεία επαναλαμβάνεται  έως ότου έχουν περάσει όλοι οι θύλακες το αναγεννές στάδιο. Για ένα μόνιμο αποτέλεσμα απαιτούνται έξι συνεδρίες με μεσοδιαστήματα ενός έως τριών μηνών.

Πονάει η αποτρίχωση με laser;

Συνήθως η θεραπεία είναι ανώδυνη. Βέβαια σε κάποιες περιοχές όπως στο μπικίνι, όπου η τρίχες είναι πιο παχιές, μπορεί να υπάρχει μια μικρή ενόχληση. Στην περιοχή αυτή μπορούμε να εφαρμόσουμε τοπική αναισθητική κρέμα για να γίνει η θεραπεία εντελώς ανώδυνα.

Μπορώ να χρησιμοποιώ άλλες μεθόδους αποτρίχωσης την ίδια περίοδο;

Κατηγορηματικά όχι.

Τι πρέπει να προσέξω μετά από μια συνεδρία;

Μετά τη θεραπεία απαιτείται αποφυγή της έκθεσης στον ήλιο και αντηλιακή προστασία. Επίσης μια ενυδατική κρέμα ή ένα γαλάκτωμα σώματος θα βοηθήσει το δέρμα να παραμείνει υγιές.