Αυξητική Στήθους

Μεταβείτε στην ενότητα


Ο μαστός είναι το αιώνιο σύμβολο της  θηλυκότητας και της ομορφιάς. Από την εμφάνιση, τη δομή και το σχήμα του μπορεί να επηρεαστεί κατεξοχήν η αυτοπεποίθηση, αυτοεκτίμηση και η ψυχολογία της γυναίκας.

Ήδη από την αρχαιότητα, το γυναικείο στήθος απεικονίζεται σε πίνακες και σε μαρμάρινα αγάλματα. Τόσο στην κλασική όσο και στην μοντέρνα -μεταμοντέρνα τέχνη εκφράζει το γυναικείο κάλλος με αιώνιο πρότυπο την Αφροδίτη. Μέχρι σήμερα, το στήθος είναι άμεσα συνδεδεμένο με την σεξουαλικότητα και την ομορφιά.

Στις μέρες μας, γυναίκες με μικρό ή πολύ μικρό έως ανύπαρκτο στήθος ή  ένα ασύμμετρο στήθος, αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα με την εξωτερική τους εμφάνιση, εμφανίζοντας  αισθήματα αμηχανίας και χαμηλής αυτοεκτίμησης.

Η αυξητική στήθους με ενθέματα είναι μία από τις πιο συχνές επεμβάσεις, που γνωρίζουν μεγάλη απήχηση παγκοσμίως, και δίνει οριστική λύση στην ασυμμετρία των μαστών και στο μικρό στήθος.

Αυξητική – Πλαστική Στήθους: Πότε πρέπει να την κάνω;

Αν ανήκετε στις γυναίκες με μικρό και «πεσμένο» στήθος, αν διαπιστώσετε μεγάλη απώλεια πυκνότητας και μεγέθους μετά από εγκυμοσύνη ή αν οι δύο μαστοί διαφέρουν αισθητά σε μέγεθος, τόσο που δεν μπορείτε να φορέσετε εφαρμοστή μπλούζα, η αυξητική στήθους είναι η επέμβαση που θα σας λύσει το πρόβλημα, χωρίς να επηρεάσει καθόλου την υγεία σας και την δυνατότητα θηλασμού.

Ο πλαστικός χειρουργός dr. Γεώργιος Αραβανής ύστερα από μία λεπτομερή εξέταση θα σας αναλύσει γιατί χρειάζεστε ή γιατί δεν χρειάζεστε την αυξητική στήθους. Ο γιατρός έχει πραγματοποιήσει πάρα πολλές επεμβάσεις στήθους με απόλυτη επιτυχία και πρωτίστως με ασφάλεια. Πολύ σημαντική παράμετρος στην αυξητική στήθους, όπως και σε κάθε αισθητική επέμβαση,  είναι να έχει η ασθενής ρεαλιστικές προσδοκίες.

Προσθετική Στήθους: Ενδείξεις για την επέμβαση

Σύμφωνα με τα κριτήρια της Αμερικανικής Εταιρείας Πλαστικών Χειρουργών, οι κατάλληλες υποψήφιες για 100% επιτυχημένη αυξητική στήθους είναι οι υγιείς γυναίκες που δεν βρίσκονται σε περίοδο εγκυμοσύνης ή θηλασμού, με μαστούς που έχουν αναπτυχθεί τελείως, δηλαδή είναι άνω των 18 ετών.

Καλό είναι η γυναίκα που σκέφτεται να κάνει την επέμβαση να μην καπνίζει, καθώς αυτό μπορεί να λειτουργήσει ως ανασταλτικός παράγοντας στην επούλωση μετά το χειρουργείο.

Διαδικασία - Χρόνοι

Η γυναίκα στο πρώτο ραντεβού θα ενημερωθεί από τον γιατρό σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής του χειρουργείου. Σε αυτό το στάδιο ο γιατρός θα της αναλύσει όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζει για τα ενθέματα σιλικόνης και την τοποθέτησή τους.

Οι προθέσεις σιλικόνης τοποθετούνται είτε κάτω είτε πάνω από τον θωρακικό μυ. Η περιοχή τοποθέτησης διαφέρει από άτομο σε άτομο, αφού σημαντικοί παράγοντες συμβάλλουν στην επιλογή της. Ο σωματότυπος και η εικόνα που έχει το θωρακικό τοίχωμα και οι μαστοί είναι τα κριτήρια επιλογής.

Κατά την εισαγωγή της γυναίκας στο νοσοκομείο, γίνεται ο πλήρης προεγχειρητικός  έλεγχος, δηλ. εξετάσεις αίματος, ακτινογραφία θώρακα και καρδιολογική εξέταση.

Οι τομές  για την αυξητική είναι πολύ μικρές και δεν ξεπερνούν τα 4cm. Η συρραφή των τομών γίνεται με πολλή λεπτομέρεια, ώστε να μην αφήσει κανένα σημάδι.

Μετά την επέμβαση

Μετά το χειρουργείο, στο στήθος υπάρχει επίδεση για 1 τουλάχιστον ημέρα. Στην συνέχεια η γυναίκα φοράει για περίπου 1 μήνα ειδικό στηθόδεσμο, που προσφέρει ασφάλεια στο στήθος που έχει χειρουργηθεί. Πρέπει να τον φοράει 24ώρες το 24ωρο και να τον βγάζει μόνο την ώρα του ντουζ.

Οι ενοχλήσεις που θα έχει αντιμετωπίζονται εντελώς με ένα απλό αναλγητικό. Η ασθενής επιστρέφει σπίτι της μετά από 1 ημέρα.

Σε μία εβδομάδα μπορεί να γυρίσει στην εργασία της, ακολουθώντας πλήρως τις μετεγχειρητικές οδηγίες. Σε αυτές περιλαμβάνεται μεγάλη προσοχή στα βάρη και στις απότομες κινήσεις. Καλό είναι για 10 ημέρες να μην οδηγεί. Αν η εργασία είναι χειρωνακτική, η επιστροφή μπορεί να γίνει στις 20 ημέρες, αν είναι καθιστική σε 5-7 ημέρες. Αν η γυναίκα αθλείται, θα πρέπει να υπολογίζει αποχή περίπου 1 μήνα.

Μετά από δύο μήνες και εφόσον η γυναίκα έχει ακολουθήσει όλες τις οδηγίες του ιατρού μπορεί να δει στον καθρέφτη ένα πραγματικά απολαυστικό αποτέλεσμα, που δικαιώνει την υπομονή που έκανε.

Με την σύγχρονη τεχνική που εφαρμόζεται με απόλυτη επιτυχία από τον πλαστικό χειρουργό dr. Γεώργιο Αραβανή, η γυναίκα μπορεί να μείνει έγκυος και να θηλάσει χωρίς κανένα πρόβλημα.

Υπάρχουν πολλά ενθέματα σιλικόνης;

Υπάρχουν πολλά είδη ενθεμάτων  και υπάρχουν και πολλές εταιρείες κατασκευής τους. Ο dr Γεώργιος Αραβανής χρησιμοποιεί ενθέματα της εταιρείας MENTOR, που είναι από τις καλύτερες και πλέον αξιόπιστες παγκοσμίως. Ο γιατρός θα σας δώσει μετά την επέμβαση ένα καρτελάκι, όπου θα φαίνονται όλα τα χαρακτηριστικά των ενθεμάτων που έχει τοποθετήσει στο σώμα σας.

Κόστος αυξητικής στήθους

Το κόστος προκύπτει μετά από την εξέταση του μαστού, τη δυσκολία ή ευκολία της επέμβασης και τις συνολικές απαιτήσεις της γυναίκας. Η τελική τιμή που διαμορφώνεται είναι πάντα λογική και προσιτή. Στην Αθήνα οι τιμές σε σχέση με το εξωτερικό είναι μειωμένες.

Συχνές ερωτήσεις

Είναι επώδυνη η επέμβαση;

Αν ο γιατρός είναι έμπειρος και διενεργήσει σωστά την επέμβαση, δηλαδή χειρίζεται με πολύ σεβασμό τους ιστούς στην περιοχή, τότε η επέμβαση θα είναι ανώδυνη. Στο σημείο που έχουν οι γίνει οι τομές θα υπάρχει μία ήπια ενόχληση, η οποία εξαφανίζεται με τα απλά αναλγητικά.

Μετά την εγχείρηση είναι πιο δύσκολη η διάγνωση ενός καρκίνου του μαστού;

Όταν η γυναίκα έχει κληρονομικότητα για καρκίνο του μαστού, ο πλαστικός χειρουργός ίσως την συμβουλεύσει να μην προχωρήσει στην επέμβαση. Έτσι κι αλλιώς ο γιατρός θα κάνει έναν ενδελεχή έλεγχο με μαστογραφία και υπερηχογράφημα ώστε να έχει στα χέρια του όλες τις αποδείξεις που χρειάζονται για να συνεχίσει.

Η επέμβαση δεν επηρεάζει τη διάγνωση καρκίνου στο στήθος, ειδικά όταν το εμφύτευμα τοποθετείται πίσω από τον μυ. Οποιαδήποτε απορία έχετε μπορείτε να τη συζητήσετε με τον πλαστικό χειρουργό σας.

Πως νιώθει η γυναίκα αμέσως μετά το χειρουργείο;

Όταν η ασθενής ξυπνήσει από τη νάρκωση ίσως νιώθει λίγο ζαλισμένη. Το σύμπτωμα αυτό αντιμετωπίζεται εύκολα και δεν σχετίζεται με την επέμβαση αλλά με τη νάρκωση. Είναι απόλυτα φυσιολογική η αίσθηση βάρους και πίεσης στο στήθος, το οποίο περνάει σε μικρό χρονικό διάστημα.

Οι τομές θα είναι εμφανείς;

Θα πρέπει να κάνετε υπομονή μερικές εβδομάδες  για να αρχίζουν να επουλώνονται οι τομές. Όταν περάσει χρονικό διάστημα 8-12 εβδομάδων τότε οι τομές δεν θα είναι ελάχιστα εμφανείς και προβλέπεται να σβήσουν μετά από άλλο τόσο διάστημα. Ο γιατρός σας θα σας συμβουλεύσει για το πως θα επέλθει πιο γρήγορα επούλωση.

Σε ποια ηλικία μπορεί να γίνει η επέμβαση;

Παράλληλα  με τη σωματική διάπλαση αναπτύσσεται και το στήθος, το οποίο φτάνει στο τελικό στάδιο ωρίμανσης και τελειοποίησής του στην ηλικία των 17-18. Αν βρίσκεστε σε αυτή την ηλικία και θέλετε να προχωρήσετε σε αύξηση στήθους ο γιατρός θα σας εξετάσει και θα σας ενημερώσει αν είστε έτοιμες να προχωρήσετε στην επέμβαση.

Τι μέτρα λαμβάνει ο πλαστικός χειρουργός για την ασφάλεια της γυναίκας;

Πραγματοποιεί έναν ολοκληρωμένο προεγχειρητικό έλεγχο. Αν η γυναίκα είναι πάνω από 35 τότε συνιστά και μαστογραφικό έλεγχο. Ένας πεπειραμένος πλαστικός χειρουργός επίσης έχει δίπλα του ένα ολόκληρο επιτελείο από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο τον βοηθά να επιτελέσει σε σωστό χρόνο την επέμβαση. Μετεγχειρητικά παρακολουθεί την ασθενή συνεχώς το πρώτο 24ωρο και συνιστά αρκετές μετεγχειρητικές επισκέψεις τον πρώτο μήνα, για να σιγουρευτεί για το τελικό αποτέλεσμα. Τέλος, είναι πάντα στην διάθεση της ασθενούς ό,τι κι αν χρειαστεί.

Αυξητική Στήθους: Φωτογραφίες Πριν & Μετά

Αυξητική Στήθους

 

Σχετικά Βίντεο