Lifting Προσώπου

Μεταβείτε στην ενότητα


Τι είναι το Lifting προσώπου – Face Lifting

Το λίφτινγκ προσώπου ή αλλιώς face lift είναι μία από τις πιo συχνές πλαστικές επεμβάσεις που εκατομμύρια άνθρωποι των δύο φύλων επιλέγουν να κάνουν κάποια στιγμή της ζωής τους. Ανάλογα με την σοβαρότητα της χαλάρωσης και των ρυτίδων στο πρόσωπο παίρνει διάφορες ονομασίες όπως άμεσο lifting, mini lift, macs lift, λίφτινγκ με νήματα κ.α.

Η επέμβαση αυτή θεωρείται η πιο πλήρης και αποτελεσματική προσέγγιση στα σημάδια του χρόνου, σοβαρά και ήπια, ανανεώνοντας συνολικά την μορφή του προσώπου και ανορθώνοντας τα μαλακά μόρια που είχαν παρουσιάσει πτώση. Καταφέρνει όσο καμία άλλη πλαστική επέμβαση να ανασυγκροτήσει με αρχιτεκτονική ακρίβεια ένα πρόσωπο, όποια κι αν είναι τα χαρακτηριστικά του.

Οι νέες μέθοδοι που εφαρμόζονται πλέον δεν τραβούν ολόκληρο το πρόσωπο, παρά μόνο επιλεκτικά ορισμένους μύες και περιτονίες για να επιτευχθεί ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα, το οποίο διατηρείται επί χρόνια!

Τα ανατομικά στοιχεία του προσώπου «ανακατασκευάζονται» με τέτοιο τρόπο, ώστε ανάλογα με τις απαιτήσεις να υπάρχει περιθώριο για όγκο (γέμισμα) στα μάγουλα και στις πιο βαθιές ρυτίδες. Οι τομές πραγματοποιούνται σε τέτοιο σημείο, ώστε όταν το αποτέλεσμα αποκατασταθεί να μην φαίνεται ούτε στους άνδρες ούτε στις γυναίκες που έχουν μαζέψει τα μαλλιά τους. Μαζί με το λίφτινγκ που εφαρμόζεται στο πρόσωπο, μπορεί να γίνει ταυτόχρονα και λίφτινγκ λαιμού, μεγιστοποιώντας τα αποτελέσματα.

Προοδευτική γήρανση του προσώπου μέσα στον χρόνο

Η γήρανση του προσώπου σχετίζεται όχι μόνο με την χαλάρωση και την ατροφία του ίδιου του δέρματος, αλλά και με ατροφία του λίπους και την μείωση της μάζας των υποκείμενων οστών.

Κατάλληλοι υποψήφιοι για το lifting προσώπου

Όλοι όσοι παρουσιάζουν χαλάρωση στο πρόσωπο και ρυτίδες μπορούν να προχωρήσουν στην επέμβαση. Καλύτερα αποτελέσματα θα έχει ένα πρόσωπο που δεν έχει χάσει τελείως την ελαστικότητά του και ο ασθενής δεν είναι υπέρβαρος. Οι περισσότεροι που επιλέγουν να κάνουν face lift είναι μεταξύ 45-65 ετών.

Τεχνική Macs Lift

Οι νέες τεχνικές που επινοήθηκαν στο λίφτινγκ, έχουν εστιάσει στο φυσικό αποτέλεσμα, με λιγότερα «κοψίματα» και πιο ήπια τραβήγματα σε νεότερης ηλικίας άτομα, δηλ. γύρω στα 40-45 έτη. Όλα τα παραπάνω μαζί με την λιποαναρρόφηση στον λαιμό, προσφέρει η τεχνική ΜACS-lift, ένα εξειδικευμένο και δοκιμασμένο mini lift, με πολύ μικρές τομές και γρήγορη ανάρρωση. Την τεχνική αυτή μπορεί να την επιλέξει μία γυναίκα ή ένας άνδρας με μικρού έως μέτριου βαθμού χαλάρωση .

Η επέμβαση γίνεται κυρίως με μέθη και διαρκεί 2-3 ώρες. Το ΜACS-lift δεν φτάνει την περιοχή των κινητικών νεύρων, προσφέροντας μεγαλύτερη ασφάλεια. Η επιστροφή στην εργασία είναι εφικτή μετά από 10 ημέρες και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και απόλυτα φυσικό.

Lifting με νήματα

Το λίφτινγκ με τα βιοαπορροφήσιμα νήματα είναι επίσης πολύ διαδεδομένη τεχνική που ονομάζεται αλλιώς threading. Στόχος είναι η υποστήριξη του προσώπου και η ανόρθωσή του με τη βοήθεια ειδικών νημάτων τα οποία έχουν περιμετρικά ειδικά αγκιστράκια ή ειδικούς κώνους για να γαντζώνουν στον υποδόριο ιστό.

Το αποτέλεσμα είναι η άμεση αναδιαμόρφωση του οβάλ του προσώπου, ο καλός αφορισμός της γραμμής της κάτω γνάθου,  η επανατοποθέτηση των ζυγωματικών. Όλα αυτά συντελούν στην άμεση ανανέωση του προσώπου σας,  προσφέροντάς σας ένα πολύ νεανικό look. Και το πλεονέκτημα της μεθόδου είναι ότι πραγματοποιείται στο ιατρείο, με τοπική αναισθησία και χωρίς χρόνο αποθεραπείας.

Πριν την επέμβαση – Τι πρέπει να προσέξω

Πριν την επέμβαση  θα συζητήσετε με τον γιατρό τα υπέρ και τα κατά της κάθε μεθόδου. Στη συνέχεια θα σας προτείνει ο γιατρός ποια είναι η πιο ενδεδειγμένη τεχνική για εσάς ή τις συνδυαστικές τεχνικές που θα καλύψουν 100% τις ανάγκες σας, πάντα με σεβασμό στην ιδιαιτερότητά σας.

Επίσης θα αξιολογηθούν όλα τα προβλήματα υγείας (σάκχαρο, υπέρταση κ.α.) και ο αντίκτυπός τους στην επέμβαση.

Μετά το face lift

H παραμονή στην κλινική είναι συνήθως μία ημέρα και σε μερικές περιπτώσεις ο ασθενής επιστρέφει αυθημερόν σπίτι του. Μετά από 10 περίπου ημέρες είναι εφικτή η επιστροφή στην εργασία του. Αν είναι γυναίκα, το μακιγιάζ τον πρώτο καιρό θα την βοηθήσει πολύ στην κάλυψη των ατελειών που έχουν μείνει από το λίφτινγκ.

Σταδιακά μέσα σε 3 μήνες θα έχουν εξαφανιστεί εντελώς τα οιδήματα και το αποτέλεσμα πλέον είναι εντυπωσιακό και απόλυτα φυσικό.

Τι κάνει ο dr. Γεώργιος Αραβανής από το πρώτο ραντεβού

Ο πλαστικός χειρουργός dr. Γεώργιος Αραβανής θα σας επιλύσει όλες τις απορίες που έχετε από την πρώτη συνάντηση. Θα σας υποδείξει όλα τα προβληματικά σημεία και θα σας αναλύσει βήμα - βήμα κάθε τεχνική που ταιριάζει στην δική σας περίπτωση και που αφορά τόσο το πρόσωπο όσο και τον λαιμό.

Θα σας δείξει προηγούμενα περιστατικά και φωτογραφίες ασθενών του πριν και μετά την επέμβαση, ώστε να δείτε λεπτομερώς το αποτέλεσμα. Πριν την επέμβαση θα προηγηθούν όσες συναντήσεις χρειάζονται, ώστε να νιώσετε έτοιμοι να κάνετε το επόμενο βήμα.

Διάρκεια και ποιότητα αποτελέσματος

Τα μακροχρόνια αποτελέσματα είναι ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα του face lifting. Συγκεκριμένα έχει παρατηρηθεί ότι μετά το λίφτινγκ παρειών και λαιμού αναμένεται διάρκεια αποτελέσματος πάνω από 15 χρόνια, χωρίς παραμορφώσεις ή ασυμμετρίες. Η φυσικότητα του αποτελέσματος είναι έκδηλη. Αν ο ασθενής προσέχει το σωματικό του βάρος το αποτέλεσμα μπορεί να παραταθεί χρονικά.

Επιστροφή στην εργασία - Ανάρρωση

Η ανάρρωση από το λίφτινγκ προσώπου διαρκεί περίπου 15 ημέρες. Με το πέρας αυτών των ημερών είναι εφικτή η επιστροφή στην εργασία. Είναι απαραίτητο ο ασθενής να ξεκουραστεί σε αυτό το διάστημα και να μην συμμετέχει σε έντονες αθλητικές δραστηριότητες. Για να υποχωρήσει πιο γρήγορα το οίδημα, είναι καλό να κοιμάστε με 2-3 μαξιλάρια για λίγο χρονικό διάστημα. Χρήσιμη συμβουλή είναι η τοποθέτηση κρύων επιθεμάτων, χωρίς άσκηση πίεσης στο πρόσωπο.

Συχνές ερωτήσεις

Υπάρχουν επιπλοκές στο λίφτινγκ προσώπου;

Η πιο συνηθισμένη επιπλοκή, η οποία είναι πλήρως διαχειρίσιμη είναι το αιμάτωμα. Όσο μεγαλύτερη είναι η εμπειρία του γιατρού τόσο λιγότερες είναι οι επιπλοκές. Διάφορες συνέπειες της επέμβασης, όπως είναι  τα οιδήματα και οι εκχυμώσεις, που εμφανίζονται το πρώτο 48ωρο, θεωρούνται απόλυτα φυσικά.

Επιπλέον επιπλοκές, που ένας έμπειρος πλαστικός χειρουργός πρέπει να είναι σε θέση να αποτρέψει, είναι ο τραυματισμός νεύρων, ο υπερτροφία των ουλών και η μετατόπιση τριχών.

Με ποιες άλλες τεχνικές μπορεί να συνδυαστεί το face lift;

Το λίφτινγκ προσώπου μπορεί να συνδυαστεί για βέλτιστα αποτελέσματα με ενέσιμες τεχνικές υαλουρονικού , με τη μεσοθεραπεία, με το botox και με την επέμβαση της βλεφαροπλαστικής.

Ποιο είναι το κόστος του λίφτινγκ;

Δεν μπορεί να δοθεί μία τιμή για το face lift καθώς οι τεχνικές που μπορούν να εφαρμοστούν είναι πολλές, με απόκλιση στο κόστος, το οποίο εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.

Ποιοι είναι οι περιορισμοί πριν την επέμβαση;

Ο γιατρός ανάλογα με την κατάσταση της υγείας, την ηλικία και τον τρόπο ζωής σας,  θα σας ενημερώσει σχετικά με το τι να προσέχετε. Το κάπνισμα είναι πολύ καλό να κοπεί 1 μήνα πριν την επέμβαση. Επίσης οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσέχουν τις συχνές αυξομειώσεις βάρους.

Υπάρχει τεχνική που αντιμετωπίζει μόνο τις ρυτίδες του μετώπου;

Το μετωπιαίο λίφτινγκ είναι η καλύτερη τεχνική για τις ρυτίδες στο μέτωπο που κάνουν συνολικά όλο το πρόσωπο να φαίνεται γηρασμένο. Είναι η τέλεια λύση για την ηλικία των 40 που ξεκινούν οι αυλακώσεις στο μέτωπο και στο μεσόφρυο, από την έντονη εκφραστικότητα.

Η ανόρθωση πραγματοποιείται με τεχνικές συγκόλλησης, οι οποίες στερεώνουν τους ιστούς πάνω στο οστό. Το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό και διαρκεί για πολλά χρόνια. Τα σημάδια φεύγουν μετά από λίγες εβδομάδες οπότε εμφανίζεται και το τελικό αποτέλεσμα.