Μειωτική Στήθους (Μειωτική Μαστοπλαστική)

Μεταβείτε στην ενότητα


Μείωση – Μειωτική Στήθους: Πότε και γιατί πρέπει να την κάνω;

Μεγάλο στήθος δεν σημαίνει απαραίτητα ωραίο στήθος! Συχνά το υπερβολικά μεγάλο και βαρύ στήθος  δημιουργεί προβλήματα στην υγεία της γυναίκας, που εκδηλώνονται μετά από χρόνια, όπως πόνοι στον αυχένα και στους ώμους, πονοκέφαλοι, δερματίτιδες κάτω από τους μαστούς κλπ.

Απαλλαγείτε από αυτό το αίσθημα βάρους με την μειωτική στήθους, μία τεχνική πλαστικής χειρουργικής που σμιλεύει το στήθος, δίνοντάς του το κατάλληλο σχήμα και μέγεθος προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τον σωματότυπο της κάθε γυναίκας.

Ουσιαστικά με την μείωση στήθους επιτυγχάνεται η αφαίρεση  λίπους και μαζικού αδένα, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός μικρότερου στήθους που ταιριάζει αρμονικά με το σώμα της γυναίκας.

Οι γυναίκες που είναι κατάλληλες υποψήφιες για την επέμβαση μπορούν συνοπτικά να αναλυθούν στις παρακάτω περιπτώσεις:

 • Υπερβολικά μεγάλο στήθος
 • Στήθος που μετά από εγκυμοσύνη είχε παραμείνει δυσανάλογο και πολύ μεγάλο
 • Στήθος που περιορίζει τη γυναίκα στις καθημερινές και αθλητικές δραστηριότητες
 • Εμφανή ασυμμετρία ανάμεσα στους δύο μαστούς
 • Συχνές φλεγμονές στην πτυχή του στήθους λόγω μεγάλου μεγέθους

Σημαντικές πληροφορίες για την επέμβαση

Συνήθως η επέμβαση διαρκεί 3-4 ώρες και γίνεται  με γενική αναισθησία. Για τη δημιουργία των τομών ο πλαστικός χειρουργός λαμβάνει υπόψιν του το μέγεθος και το σχήμα του μαστού. Στην μειωτική μαστοπλαστική διενεργείται  αφαίρεση  λίπους και μαζικού αδένα. Για να επιτευχθεί ένα άψογο αποτέλεσμα, είναι απαραίτητη η επανατοποθέτηση της θηλής σε ένα πιο ψηλό σημείο.

Παράλληλα ελέγχεται από τον πλαστικό χειρουργό η διάμετρος της θηλαίας άλω και αν χρειάζεται προσαρμόζεται στο νέο στήθος. Η διαδικασία ολοκληρώνεται με την λεπτομερή συρραφή των τομών, έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες εμφανών ουλών.

Πως η μειωτική στήθους αντιμετωπίζει μια σειρά προβλημάτων υγείας;

Η μείωση στήθους είναι κάτι παραπάνω από μία πλαστική επέμβαση που στοχεύει καθαρά στο αισθητικό κομμάτι. Προσφέρει στη γυναίκα ριζική απαλλαγή από αρκετά προβλήματα που δυσχεραίνουν την καθημερινότητά της, τονώνοντας παράλληλα την αυτοπεποίθηση της γυναίκας.

Μερικά προβλήματα που αντιμετωπίζει μία γυναίκα με υπερτροφικό στήθος και δυσανάλογο με τα κιλά και τη δομή του σώματός της είναι:

 • Δυσκολία στην άσκηση
 • Δυσχέρεια στην αναπνοή
 • Προβλήματα στην σπονδυλική στήλη εξαιτίας του βάρους από τα στήθη
 • Πόνος στον αυχένα και στις ωμοπλάτες από το βάρος και τις σφιχτές τιράντες του σουτιέν
 • Αυξημένη τάση για κύφωση και καλλιέργεια μιας κακής στάσης σώματος
 • Ασύμμετροι μαστοί
 • Γρήγορη χαλάρωση και πτώση στήθους
 • Συχνοί ερεθισμοί στις πτυχώσεις των μαστών λόγω της εφίδρωσης και της συλλογής μικροβίων

Για μία επιτυχημένη μειωτική στήθους

Η επιτυχία της επέμβασης εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την εξειδίκευση και την εμπειρία του πλαστικού χειρουργού. Το πρώτο ραντεβού διεξάγεται σαν μία συμβουλευτική συνεδρία με στόχο ο γιατρός να αξιολογήσει την κατάσταση, να καταγράψει  το ιστορικό της γυναίκας και να εξετάσει λεπτομερώς το στήθος.

Τι συμβαίνει αμέσως μετά την επέμβαση;

Η ασθενής παραμένει ένα βράδυ στην κλινική για να σιγουρευτεί ο γιατρός ότι όλα πάνε καλά και να βγουν οι παροχετεύσεις. Το στήθος θα είναι ακόμα δεμένο με ειδικό επίδεσμο. Τα περισσότερα ράμματα συνήθως είναι εσωτερικά (απορροφήσιμα). Μόνο γύρω από τη θηλή θα χρειαστεί να αφαιρεθούν  και αυτό συμβαίνει την 15η μετεγχειρητική ημέρα.

Μετά από 7 μέρες η γυναίκα μπορεί κανονικά να επιστρέψει στην εργασία της. Θα λαμβάνει αντιβίωση για περίπου 5 ημέρες, προς αποφυγή μόλυνσης.

Η πιθανότητα επιπλοκών όταν η επέμβαση πραγματοποιείται από έναν έμπειρο πλαστικό χειρουργό είναι πολύ μικρή.

Θα υπάρχουν σημάδια μετά την επέμβαση;

Τα σημάδια βρίσκονται στο κάτω ημισφαίριο του στήθους και διακρίνονται σχετικά εύκολα τους πρώτους μήνες. Βέβαια, με τη χρήση ειδικών τζελ και σε βάθος χρόνου απαλύνοται πάρα πολύ.

3+1 πλεονεκτήματα επέμβασης

 • Στητό στήθος
 • Μόνιμο αποτέλεσμα
 • Ελάχιστος έως καθόλου πόνος
 • Γρήγορη επιστροφή στην καθημερινότητα

Η μειωτική μαστοπλαστική μπορεί να επηρεάσει το θηλασμό;

Η μειωτική μαστοπλαστική σε μερικές περιπτώσεις έχει σαν αποτέλεσμα την ελαττωμένη παραγωγή γάλακτος και την μείωση της ικανότητας θηλασμού.

Ποιο είναι το κόστος της επέμβασης

Κλείστε ραντεβού με τον γιατρό για να μάθετε την τιμή της επέμβασης. Μετά από έναν ενδελεχή έλεγχο και εκτίμηση της μορφολογίας των μαστών, θα βγει και το τελικό κόστος.

Μειωτική Στήθους: Φωτογραφίες Πριν & Μετά

Μειωτική Μαστών