Μεσοθεραπεία

H μεσοθεραπεία συνίσταται στην ενδοδερμική χορήγηση ενός διαλύματος βιταμινών, ιχνοστοιχείων, αραιού υαλουρονικού και αντιγηραντικών ουσιών, που έχει ως σκοπό την αναγέννηση, σύσφιγξη και ενυδάτωση του δέρματος στην περιοχή εφαρμογής.

 

Πως Γίνεται Η Μεσοθεραπεία

Γίνεται με πολλές ενέσεις με λεπτότατη βελόνα, αφού έχει προηγηθεί η τοπική εφαρμογή αναισθητικής κρέμας στο δέρμα. Τα τρυπήματα από τις ενέσεις, παρότι είναι πολλά, εξαφανίζονται το ίδιο βράδυ ή το αργότερο μέχρι την άλλη μέρα το πρωί. Η μεσοθεραπεία έχει άριστα αποτελέσματα στο πρόσωπο, στο λαιμό, στο ντεκολτέ και στη ράχη των χεριών.

Κατάλληλοι υποψήφιοι είναι γυναίκες από 18 ετών και άνω.

 

Επανάληψη Μεσοθεραπείας

Όσον αφορά την επανάληψη της θεραπείας, υπάρχουν διάφορα πρωτόκολλα, ανάλογα και με το σκεύασμα. Σε γενικές γραμμές προκειμένου να διατηρείται ένα άριστο αποτέλεσμα, η επανάληψη καλό είναι να γίνεται κάθε 1 με 2 μήνες το πολύ.

Η Αυτόλογη Μεσοθεραπεία

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία είναι η μεσοθεραπεία  κατά την οποία αντικαθίσταται το ενέσιμο διάλυμα του εμπορίου με πλάσμα του ίδιου του ενδιαφερόμενου. Γίνεται αρχικά μια αιμοληψία και στη συνέχεια το αίμα φυγοκεντρείται και λαμβάνεται το πλάσμα που είναι πλούσιο σε αιμοπετάλια και αυξητικούς παράγοντες. Για το λόγο αυτό η μεσοθεραπεία αυτή είναι γνωστή με το όνομα PRP (Platelet Rich Plasma).

Το PRP εγχύεται με πολλές ενέσεις στο δέρμα και οι αυξητικοί παράγοντες των αιμοπεταλίων προωθούν την αναγέννηση του κολλαγόνου και δρουν ευεργετικά στην αναζωογόνηση του δέρματος. Επίσης το PRP εφαρμόζεται με επιτυχία στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης.

Η επανάληψη του PRP γίνεται αρχικά ανά μήνα για τρεις μήνες και στη συνέχεια ανά εξάμηνο για συντήρηση.