Μεσοθεραπεία

Μεταβείτε στην ενότητα


Μεσοθεραπεία: Τι είναι;

Η μεσοθεραπεία είναι μια άριστη θεραπεία αντιγήρανσης, που έχει κάνει την εμφάνισή της εδώ και πολλά χρόνια και αναφέρεται στην τεχνική με την οποία βιταμίνες, πεπτίδια, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και φυσικά εκχυλίσματα εγχέονται στο δέρμα με μικροενέσεις.

Είναι μία από τις πιο γνωστές και αποτελεσματικές μη επεμβατικές διαδικασίες, που δίνουν λύση σε μία πληθώρα προβλημάτων, όπως η αντιμετώπιση των πολύ λεπτών ρυτίδων και της φωτογήρανσης, η χαλάρωση του δέρματος, η αφυδάτωση κ.α.

Ποια είναι τα αποτελέσματα της μεσοθεραπείας προσώπου;

Με την μεσοθεραπεία το πρόσωπο αναζωογονείται και ενυδατώνεται  βαθιά αποκτώντας μια υγιή όψη. Η ενυδάτωση που προσφέρει η μεσοθεραπεία είναι τόσο αποτελεσματική, ώστε δεν μπορεί να συγκριθεί με την ενυδάτωση που παρέχουν ακόμα και οι πιο ακριβές κρέμες της αγοράς.

Με την έγχυση των ουσιών που περιέχονται στο κοκτέιλ της μεσοθεραπείας, συμβαίνει άμεσα η διέγερση κολλαγόνου και ελαστίνης, που κρατούν το πρόσωπό σας νεανικό. Παράλληλα η αντιοξειδωτική δράση των ουσιών αυτών είναι μεγάλη, προσφέροντας επιπλέον πλεονεκτήματα στο πρόσωπο.

Μεσοθεραπεία προσώπου: Τι πρέπει να γνωρίζω

Η μεσοθεραπεία συστήνεται για την πρόληψη και τη θεραπεία της θαμπάδας του προσώπου και των βλαβερών επιπτώσεων της ηλιακής ακτινοβολίας,  προσφέροντας παράλληλα ενυδάτωση, θρέψη και σύσφιξη.

Η ενέσιμη μεσοθεραπεία ματιών μπορεί να επιλεγεί στοχευμένα για τους μαύρους κύκλους και τις λεπτές ρυτίδες. Τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ηλικίας και η μεσοθεραπεία πάει τον χρόνο πίσω, επαναφέροντας λάμψη γύρω από τα μάτια και ένα ξεκούραστο και ζωντανό βλέμμα.

Τι αποτελέσματα έχει η μεσοθεραπεία και πόσο διαρκούν;

Τα αποτελέσματα διαφέρουν ανάλογα με τον στόχο της θεραπείας και το μέγεθος του προβλήματος. Φαίνονται μετά την δεύτερη συνεδρία και διαρκούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, το οποίο ποικίλει ανάλογα με τις συνήθειες του ατόμου (κάπνισμα, διατροφή κ.α.).

Πονάει η μεσοθεραπεία;

Η μεσοθεραπεία προσώπου είναι ανώδυνη θεραπεία και μπορεί να προκαλέσει μόνο μια μικρή ενόχληση την ώρα της έγχυσης των ουσιών. Αυτό εξαρτάται από το βάθος της έγχυσης και το είδος της θεραπείας που θα επιλεγεί. Αν ο ασθενής το επιθυμεί, μπορεί εξαρχής να τοποθετηθεί αναισθητική κρέμα στην περιοχή.

Έχει παρενέργειες η μεσοθεραπεία;

Συνήθως δεν προκαλούνται παρενέργειες. Μπορεί μόνο να παρατηρηθεί κάποια μικρή μελανιά, που υποχωρεί μετά από λίγες μέρες χωρίς να αφήσει κανένα σημάδι. Άλλες  φυσιολογικές παρενέργειες είναι η φαγούρα και η ερυθρότητα της περιοχής.

Η Αυτόλογη Μεσοθεραπεία

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία (PRP) είναι μία τεχνική που χρησιμοποιεί πλάσμα από τον ίδιο τον οργανισμό και αντικαθιστά το φάρμακο του εμπορίου. Λαμβάνεται από τον ασθενή αίμα, το οποίο υπόκειται σε φυγοκέντρηση και έτσι διαχωρίζεται το πλάσμα που είναι πλούσιο σε  αυξητικούς παράγοντες.

Διάρκεια θεραπείας

Η διαδικασία δεν υπερβαίνει την μία ώρα και τα αποτελέσματα διαρκούν για 2-3 περίπου μήνες.

Μεσοθεραπεία και κυτταρίτιδα – μύθοι και αλήθειες

Η μεσοθεραπεία μπορεί να προσφέρει πολύ θετικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας, αφού στοχεύει στους παράγοντες που την σχηματίζουν εξαλείφοντάς τους. Μέσω της ειδικής φόρμουλας, ο γιατρός βελτιώνει την μικροκυκλοφορία στις περιοχές που εμφανίζεται η κυτταρίτιδα και εν τέλει η επιφάνεια του δέρματος βελτιώνεται.

Επιπλέον, η μεσοθεραπεία μπορεί να είναι ευεργετική και στην μείωση του λίπους που εμφανίζεται τοπικά, με την διάσπαση των υπαρχόντων λιποκυττάρων.

Ποιοι είναι κατάλληλοι υποψήφιοι για την μεσοθεραπεία;

Μετά την ενηλικίωση όλοι και όλες θεωρούνται κατάλληλοι υποψήφιοι για την μεσοθεραπεία  στο πρόσωπο και στο σώμα. Συνήθως η πρώτη επίσκεψη γίνεται στη ηλικία των 30  ετών, εκτός αν υπάρχει βαριά κληρονομικότητα στην γήρανση και την κυτταρίτιδα. Καλό είναι να αποφεύγεται και από τις έγκυες γυναίκες.

Πόσες συνεδρίες πρέπει να γίνουν;

H διάρκεια και η συχνότητα των θεραπειών εξαρτάται από το είδος της θεραπείας και το πόσο βαρύ είναι το πρόβλημα. Αρχικά απαιτούνται 3-5  συνεδρίες με απόσταση 15 ημερών μεταξύ τους. Μόλις τελειώσουν οι θεραπείες «εφόδου», μπορείτε να επαναλαμβάνετε μία συνεδρία συντήρησης ανά τρείς μήνες.

Πως δρουν οι ουσίες;

Οι ουσίες που περιλαμβάνονται στο διάλυμα της μεσοθεραπείας  είναι στο μεγαλύτερό τους μέρος βιταμίνες, πεπτίδια και μέταλλα.

Οι βιταμίνες προστατεύουν τις ίνες του κολλαγόνου, ενυδατώνουν, ενισχύουν την μικροκυκλοφορία, συμβάλλουν στην σύνθεση ασβεστίου και στην ομαλή λειτουργία των κυττάρων του δέρματος.

Πλεονεκτήματα μεσοθεραπείας

  • Ενυδάτωση ακόμα και στην βαθύτερη στοιβάδα
  • Μείωση των ρυτίδων και γραμμών
  • Αφαίρεση μαύρων στιγμάτων
  • Βελτίωση μαύρων κύκλων
  • Βελτίωση της υφής του δέρματος
  • Σύσφιξη επιδερμίδας

Ανά ηλικία μπορεί να προσφέρει τα εξής πλεονεκτήματα:

20-30 χρονών - ενυδάτωση, λάμψη και επιβράδυνση των συνεπειών του γήρατος

30-40 - βελτίωση της ελαστικότητας του δέρματος, ενυδάτωση, λάμψη

45+ - αντιγήρανση, μείωση ρυτίδων, αποκατάσταση ενυδάτωσης

Πόσο κοστίζει

Η μεσοθεραπεία προσώπου είναι μία προσιτή σε όλους αντιγηραντική θεραπεία, με τιμές αρκετά λογικές. Το τελικό κόστος διαμορφώνεται ύστερα από αξιολόγηση από τον γιατρό.

Επίσης η τελική τιμή μπορεί να διαφοροποιηθεί ανάλογα με το διάλυμα ουσιών.