ΝΗΜΑΤΑ

Μεταβείτε στην ενότητα


Τα νήματα χρησιμοποιούνται εδώ και χρόνια στην αισθητική χειρουργική. Είναι απόλυτα ασφαλή ως προς τα υλικά τους και ακολουθούν αυστηρά τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

 Γενικά, υπάρχουν δύο μεγάλες κατηγορίες νημάτων. Τα απλά (PDO) και τα ανορθωτικά (COG).Τα απλά νήματα τοποθετούνται συνήθως σε μεγάλο αριθμό ( πολλά μαζί σε σειρές ή σαν πλέγμα) και κατά την απορρόφησή τους παράγουν κολλαγόνο που δίνει μια αίσθηση σύσφιξης και ανανέωσης στο δέρμα.

Είναι η τέλεια εναλλακτική για άτομα που εμφανίζουν μία ήπια χαλάρωση αλλά δεν επιθυμούν να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση.

Που εφαρμόζονται

Μπορούν να εφαρμοστούν σε ηλικίες 30 ετών και άνω, όταν το δέρμα αρχίζει να εμφανίζει ήπια χαλάρωση και το κολλαγόνο έχει ξεκινήσει να μειώνεται.

Με τα νήματα PDO επιτυγχάνεται φυσική ανάπλαση κολλαγόνου και ελαστίνης μαζί με σύσφιξη, χωρίς χειρουργείο. Τα απλά νήματα (PDO) ενδείκνυνται για πολύ ήπια χαλάρωση και η διάρκειά τους είναι περίπου 6 μήνες.

Από τι υλικό είναι κατασκευασμένα τα νήματα;

Τα νήματα αποτελούνται από 100% βιοδιασπώμενα υλικά. Ο οργανισμός έχει την ικανότητα να τα απορροφήσει ομαλά, χωρίς κανέναν κίνδυνο, με προβλέψιμο ρυθμό. Κατά την διαδικασία αυτή ο οργανισμός παράγει κολλαγόνο, με τελικό στόχο την αντικατάσταση του υλικού από ίνες κολλαγόνου.

Διαδικασία & χρόνοι

Η τοποθέτηση γίνεται με τη βοήθεια ειδικών μικροσκοπικών βελονών στις οποίες είναι ενσωματωμένα τα νήματα. Η διαδικασία μπορεί να κρατήσει από 15 έως 30 λεπτά.

Άλλα νήματα ανάρτησης

Το face lift με ειδικά ανορθωτικά νήματα έχει φέρει καινοτομία στην αισθητική χειρουργική, αφού ο γιατρός μπορεί να αντιμετωπίσει την χαλάρωση στο πρόσωπο σε μία συνεδρία, χωρίς ο ασθενής να μπει σε διαδικασία χειρουργείου.

Τα νήματα ανάρτησης είναι κι αυτά κατασκευασμένα από απορροφήσιμα υλικά και φέρουν ολόγυρά τους ειδικά «αγκιστράκια» ή ειδικούς «κώνους», έτσι ώστε να γατζώνουν στον υποδόριο ιστό και να επιτυγχάνουν μια απόλυτα φυσική και διακριτική ανόρθωση του προσώπου. Τα ανορθωτικά νήματα δίνουν εξαιρετική λύση για την αντιμετώπιση της χαλάρωσης στο κατώτερο μέρος του προσώπου, στο «οβάλ», καθώς και στο λαιμό.

Το αποτέλεσμα της ανόρθωσης διατηρείται για 1,5 με 2 χρόνια.

Μετά τη θεραπεία

Είναι λογικό ο ασθενής αμέσως μετά την εφαρμογή νημάτων προσώπου να παρατηρεί κάποιους μικροτραυματισμούς ή μικρούς μώλωπες που διαρκούν για λίγες ημέρες. Ο πλαστικός χειρουργός θα δώσει αναλυτικές οδηγίες στον ασθενή για μία άνετη περίοδο ανάρρωσης.

Σημαντικό είναι, μετά την τοποθέτηση των ανορθωτικών νημάτων, ο ασθενής να τρώει μαλακές τροφές, να μην κάνει κάποια θεραπεία στον οδοντίατρο για λίγο χρονικό διάστημα και να κοιμάται ανάσκελα για 1 εβδομάδα.

Συχνές ερωτήσεις

Σε ποιους εφαρμόζονται τα νήματα;

Ιδανικοί υποψήφιοι είναι εκείνοι που παρατηρούν μικρή έως μέτρια χαλάρωση στο πρόσωπο και τον λαιμό και δεν θέλουν να υποβληθούν σε επεμβατικές διαδικασίες για να επιτύχουν ένα face lift. Θέλουν απλά να γυρίσουν τα χρόνια λίγα χρόνια πίσω και να βρουν την χαμένη ελαστικότητα στο πρόσωπο και τον λαιμό τους.

Τα νήματα για το πρόσωπο αντιπροσωπεύουν μια καινοτόμα αισθητική διαδικασία με άριστα αποτελέσματα. Στην Ελλάδα υπάρχουν έμπειροι πλαστικοί χειρουργοί όπως ο dr. Γεώργιος Αραβανής, που πραγματοποιούν  λίφτινγκ προσώπου με  άριστης ποιότητας ανορθωτικά νήματα.

Ποια είναι τα κυριότερα πλεονεκτήματα της θεραπείας;

  • Πρόκειται για μέθοδο που εφαρμόζεται στο ιατρείο με τοπική αναισθησία.
  • Αποκαθιστά το οβάλ του προσώπου χωρίς χειρουργική επέμβαση.
  • Αναδιαμορφώνει το περίγραμμα.
  • Αντιμετωπίζει τη χαλάρωση.
  • Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα είναι η προσιτή τιμή της θεραπείας και η απουσία τομών.
  • Δεδομένου ότι δεν υπάρχει περίοδος αποθεραπείας, ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει άμεσα στις δραστηριότητές του.

Να σημειωθεί πως χάρη στην φυσική ενίσχυση του κολλαγόνου κατά την απορρόφηση των νημάτων, επιμηκύνεται πολύ η διάρκεια του αποτελέσματος αγγίζοντας τα 2 χρόνια.