Ωτοπλαστική: Ξεχάστε τα «πεταχτά» αυτιά – Εικόνες πριν και μετά την εγχείρηση

otoplastiki

Εάν τα αυτιά σας προεξέχουν , η ωτοπλαστική μπορεί να είναι μια επιλογή για την βελτίωση της εικόνας και τη αυτοπεποίθησής σας.

Η ωτοπλαστική μπορεί να διορθώσει  κυρίως την απόκλιση του αυτιού από το κρανίο.

Πώς γίνεται η χειρουργική επέμβαση στα αυτιά

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορεί να διορθωθεί το «προεξέχον» αυτί. Οι ακριβείς τεχνικές λεπτομέρειες της επέμβασης θα εξηγηθούν στον κάθε ασθενή πριν το χειρουργείο.

Σε όλες τις  περιπτώσεις, ο χειρουργός σας θα ξεκινήσει κάνοντας μια μικρή τομή στο πίσω μέρος του αυτιού σας. Αυτό θα επιτρέψει την πρόσβαση στον χόνδρο για την απαραίτητη διαδικασία. Μετά την ολοκλήρωση της χειρουργικής επέμβασης, ο χειρουργός θα κλείσει τις τομές με ράμματα.

Τι να περιμένετε και πώς να προετοιμαστείτε για την χειρουργική επέμβαση στα αυτιά

Η ωτοπλαστική θα διαρκέσει περίπου μιάμιση με δύο ώρες, ανάλογα με το πόσο περίπλοκη είναι η διαδικασία για την περίπτωσή σας. Ρωτήστε τον χειρουργό σας για λεπτομέρειες σχετικά με το τι απαιτεί η περίπτωσή σας και πόση ώρα θα διαρκέσει η επέμβαση.

Οι περισσότερες ωτοπλαστικές ενηλίκων γίνονται με τοπική αναισθησία ή με μέθη ενώ στα παιδιά προτιμάται η γενική αναισθησία. Την ημέρα της χειρουργικής επέμβασης, φοράτε χαλαρά, άνετα ρούχα. Αποφύγετε να φορέσετε μπλούζα με γιακά. Είναι επίσης καλή ιδέα να φορέσετε μπλούζα με κουμπιά, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να το τραβήξετε πάνω από το κεφάλι σας για να το βγάλετε.

Μετά την χειρουργική επέμβαση

Θα πρέπει να προγραμματίσετε να μείνετε σπίτι τουλάχιστον μία εβδομάδα μετά την επέμβαση. Τα παιδιά δεν πρέπει να πάνε στο σχολείο για τουλάχιστον μία εβδομάδα.

Το κεφάλι σας θα έχει γάζες όταν θα πάτε στο σπίτι. Είναι πολύ σημαντικό να ακολουθείτε τις οδηγίες του γιατρού σας ,ώστε να εξασφαλίσετε μια ομαλή ανάρρωση.

Ο χειρουργός σας θα σας πει πόσο καιρό θα χρειαστεί να φορέσετε τον επίδεσμο και πώς να κοιμάστε. Ίσως θα πρέπει να το φοράτε για τουλάχιστον 5-6 ημέρες.

Αν έχετε ράμματα που πρέπει να αφαιρεθούν, ο χειρουργός σας θα το κάνει περίπου μία εβδομάδα μετά την επέμβαση, ενώ τα σημάδια θα εξαφανιστούν μόνα τους μέσα στον πρώτο μήνα.

Τα αποτελέσματα της ωτοπλαστικής είναι θεαματικά.

Γεώργιος Θ. Αραβανής 

Πλαστικός Χειρουργός

aravanisplasticsurgery.gr