Αντιμετωπίστε το τοπικό πάχος αποτελεσματικά με κρυολιπόλυση

Το να έχουμε λεπτή σιλουέτα  λειτουργεί  σε πολλά επίπεδα και αυξάνει την αυτοπεποίθησή μας.  Αυτό το διαπιστώνουμε καθημερινά, πρώτον, όταν τα ρούχα μας φοριούνται άνετα και κουμπώνουν απαλά χωρίς να μας πιέζουν και δεύτερον, όταν ακούμε κολακευτικά σχόλια  από τους άλλους για το σώμα μας, του τύπου «έχεις ωραία γραμμή», «είσαι  λεπτή», «έχεις νεανική εμφάνιση» κλπ.

Το θέμα του τοπικού πάχους δυστυχώς δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά ούτε με εξαντλητικές δίαιτες, ούτε με επίπονες ασκήσεις.

Αλλά και από την πλευρά της ιατρικής επιστήμης, η αντιμετώπισή του γινόταν μέχρι πρόσφατα μόνο με χειρουργείο και συγκεκριμένα με την επέμβαση της λιποαναρρόφησης.

Σήμερα όμως, το πάντρεμα  επιστήμης και η τεχνολογίας  έχει  να παρουσιάσει  το μοναδικό επίτευγμα που λέγεται Coolsculpting  κρυολιπόλυση. Αυτή είναι η νέα, μη επεμβατική, ανώδυνη μέθοδος για την οριστική  αντιμετώπιση του τοπικού πάχους. Πρόκειται  για  μια  διαδικασία που κρυσταλλοποιεί τα λιποκύτταρα και τα απομακρύνει μόνιμα με ένα φυσιολογικό τρόπο, χωρίς να βλάπτει τους παρακείμενους ιστούς.

Η μέθοδος αναπτύχθηκε στο  Πανεπιστήμιο του Harvard  από τους γιατρούς Dieter Manstein και Rox Anderson. Οι επιστήμονες αυτοί απέδειξαν ότι τα λιποκύτταρα όταν εκτεθούν σε απόλυτα ελεγχόμενη ψύξη  για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, τότε ο αριθμός τους ελαττώνεται σημαντικά . Αυτό συμβαίνει  μέσω της επίσπευσης του κυτταρικού θανάτου και της επακόλουθης απομάκρυνσής τους από τα φαγοκύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος. Την θεωρία της κρυολιπόλυσης  έκανε πράξη η εταιρεία ZELTIQ, η οποία ιδρύθηκε το 2005 στις ΗΠΑ και κατασκεύασε την πρωτοποριακή συσκευή Coolsculpting . Το μηχάνημα Coolsculpting  τα επόμενα χρόνια εξελίχθηκε και τελειοποιήθηκε και πάνω σε αυτό στηρίχθηκαν όλες οι κλινικές μελέτες οι οποίες επιβεβαιώνουν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα της συγκεκριμένης συσκευής. Επιστέγασμα όλων αυτών είναι το γεγονός πως η κρυολιπόλυση με τη συσκευή Coolsculpting έχει πάρει την έγκριση του FDA (Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ).

Η κρυολιπόλυση-κρυογλυπτική δεν  προορίζεται για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας. Απευθύνεται σε άτομα με κανονικό βάρος που έχουν τοπικές εναποθέσεις λίπους  στην κοιλιά , στους μηρούς, στα μπράτσα κλπ, οι οποίες  επιμένουν παρά την άσκηση και τη σωστή διατροφή.

Η μείωση του λίπους αρχίζει να γίνεται ορατή περίπου 3-4 εβδομάδες μετά τη θεραπεία και ολοκληρώνεται σε 2 -3 μήνες.

Η κρυολιπόλυση  Coolsculpting θα ελαττώσει μόνιμα το 30 % των  λιποκυττάρων της θεραπευόμενης περιοχής. Το αποτέλεσμα θα  είναι μόνιμο  υπό την προυπόθεση ότι πρόκειται για τοπικό πάχος που επιμένει παρά την σωστή διατροφή και την γυμναστική.

Όλες οι κρυολιπολίσεις που διαφημίζονται δεν είναι ίδιες. Η συσκευή Coolsculpting  είναι η αυθεντική made in USA  συσκευή και έχει τις πιστοποιήσεις, τις πολυάριθμες μελέτες και συσσωρευμένη εμπειρία περισσότερων από 1.500.000 θεραπειών. Και πρέπει να υπογραμμιστεί  ότι  μόνο η Coolsculpting κρυολιπόλυση  έχει έγκριση από το FDA και όχι οποιαδήποτε κρυολιπόλυση. Προσοχή λοιπόν στις απομιμήσεις.