Υαλουρονικό Οξύ

Τι ακριβώς είναι το Υαλουρονικό οξύ;

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα συστατικό του υγιούς δέρματος, δηλαδή υπάρχει φυσιολογικά  στο σώμα μας και εξασφαλίζει ενυδάτωση και όγκο στο δέρμα μας. Tο υαλουρονικό που χρησιμοποιείται στην αισθητική χειρουργική παρασκευάζεται στο εργαστήριο, δηλαδή σε πολύ εξειδικευμένα εργοστάσια και κυκλοφορεί σε προγεμισμένες σύριγγες του 1 ml.  Είναι ένα υλικό που δεν προκαλεί αλλεργίες και είναι 100% απορροφήσιμο.

Χρησιμοποιείται για το γέμισμα των ρυτίδων και των πτυχών  του προσώπου. Επίσης ενδείκνυται για τον τονισμό του περιγράμματος των χειλιών, αλλά και για προσθήκη όγκου στα χείλη όταν απαιτείται. Τέλος το υαλουρονικό οξύ είναι πολύ χρήσιμο για προσθήκη όγκου στην περιοχή των ζυγωματικών και συμβάλλει στην ανόρθωση του προσώπου.

Υπάρχει μια ποικιλία υλικών, αναφορικά με την ποιότητα του υαλουρονικού. Για παράδειγμα, διαφορετικό υλικό χρησιμοποιείται στα ζυγωματικά, διαφορετικό στις ρινοπαρειακές και διαφορετικό στις ρυτίδες καπνιστού κλπ. Στο ιατρείο μας χρησιμοποιούμε τις καλύτερες μάρκες υαλουρονικού από την παγκόσμια βιομηχανία.

Πόσο διαρκεί η αγωγή;

Για την κάθε συνεδρία απαιτούνται περίπου ένα τέταρτο με 20 λεπτά, ωστόσο η όλη διαδικασία συνήθως διαρκεί λίγο περισσότερο, καθώς θα υπάρξει προετοιμασία και συζήτηση με τον γιατρό πριν την εφαρμογή της αγωγής.

Είναι επώδυνη διαδικασία;

Γενικά η ενόχληση κατά την έγχυση έχει εκμηδενιστεί χάρη στα σύγχρονα σκευάσματα με απαλή σύνθεση και 0.3% περιεκτικότητα σε λιδοκαϊνη, ενώ πριν την κάθε συνεδρία εφαρμόζεται τοπικά κρέμα με αναισθητική δράση.

Πότε θα δω αλλαγή;

Το αποτέλεσμα της θεραπείας είναι άμεσα ορατό και θα δείτε την αλλαγή από την πρώτη κιόλας συνεδρία.

Θα χρειαστεί να λείψω από τη δουλειά;

Η συνεδρία δεν πρόκειται να επηρεάσει καθόλου το πρόγραμμα σας και μπορείτε να την πραγματοποιήσετε μέσα σε μία ώρα κατά τη διάρκεια της ημέρας σας, χωρίς να απέχετε από τις υπόλοιπες δραστηριότητες σας.

Τι παρενέργειες υπάρχουν;

Το μόνο που μπορεί να παρατηρήσετε μετά την συνεδρία, είναι κοκκινίλες στο δέρμα, ή ελαφρύ πρήξιμο. Ωστόσο οι παρενέργειες αυτές δεν διαρκούν πολύ και καλύπτονται εύκολα με μακιγιάζ. Συζητήστε με το γιατρό σας για να ξέρετε τι να περιμένετε στο δικό σας δέρμα.

Πόσο κρατάει το αποτέλεσμα;

Γενικά το αποτέλεσμα κάθε θεραπείας μπορεί να διαρκέσει από 9 έως και 12 μήνες, ωστόσο αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, μεταξύ των οποίων:

  • Ηλικία
  • Ποιότητα δέρματος
  • Ποσότητα και ποιότητα υαλουρονικού οξέος
  • Σημείο έγχυσης

Τι πρέπει να έχω υπόψιν πριν την συνεδρία;

Καλό είναι, τουλάχιστον 2 ημέρες πριν υποβληθείτε σε θεραπεία με υαλουρονικό οξύ, να μην καταναλώσετε ασπιρίνες, ή οποιαδήποτε φάρμακα και σκευάσματα με αντιφλεγμονώδη δράση, προκειμένου να μειωθούν οι πιθανότητες εκχύμωσης.

Πότε πρέπει να επαναλάβω τη θεραπεία;

Η επανάληψη της εφαρμογής γίνεται 9-12 μήνες μετά την πρώτη εφαρμογή.

Πόσο ασφαλές είναι το υαλουρονικό οξύ;

Είναι μια δοκιμασμένη θεραπεία και το υαλουρονικό οξύ είναι καθαρά φυσικό συστατικό που υπάρχει εξαρχής στο υγιές δέρμα, ενώ δεν περιέχει ξένες ουσίες και είναι απόλυτα απορροφήσιμο.

Με τι άλλες θεραπείες μπορώ να το συνδυάσω;

Το υαλουρονικό οξύ είναι απόλυτα ασφαλές να συνδυαστεί με botox ή και με μεσοθεραπεία.