Υαλουρονικό Οξύ

Μεταβείτε στην ενότητα


Υαλουρονικό οξύ: Τι είναι;

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα θεμελιώδες στοιχείο του χορίου, δηλ. της στιβάδας του δέρματος που βρίσκεται κάτω από την επιδερμίδα. Είναι εξαιρετικά υδρόφιλο συστατικό και εξαιτίας αυτής της ιδιότητάς του προσφέρει κορυφαία ενυδάτωση, συγκρατώντας υγρασία στο δέρμα. Μαζί με το κολλαγόνο λειτουργούν σαν λιπαντικοί παράγοντες στον συνδετικό ιστό, κάνοντας την επιδερμίδα πιο ελαστική και νεανική.

Η χρήση του υαλουρονικού  στην αισθητική πλαστική χειρουργική είναι πραγματικά πολυεπίπεδη. Τα σκευάσματα υαλουρονικού κυκλοφορούν σε διάφορες πυκνότητες.  Το υαλουρονικό με πιο πυκνή σύσταση το τοποθετούμε βαθιά κάτω από το λίπος,  με στόχο να αναπληρώσουμε τον χαμένο όγκο και να δώσουμε την απαραίτητη στήριξη στο δέρμα. Από την άλλη πλευρά, το υαλουρονικό μέτριας πυκνότητας τοποθετείται στο εσωτερικό του δέρματος και συγκεκριμένα στο βάθος του χορίου, στις περιοχές που υπάρχουν πτυχές και ρυτίδες έτσι ώστε αυτές να γίνουν πιο απαλές. Τέλος, το πολύ μαλακό υαλουρονικό χρησιμοποιείται για έγχυση στην επιφανειακή στιβάδα του χορίου,  με στόχο την αντιμετώπιση των πολύ λεπτών γραμμών, όπως οι ρυτίδες καπνιστού (ή αλλιώς “Barcode”) στο άνω χείλος. Επίσης το μαλακό υαλουρονικό μπορεί να δώσει άριστη λύση στο πρόβλημα των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια.

Στις μέρες μας το υαλουρονικό είναι ένα από τα βασικά υλικά για την μη επεμβατική αναδόμηση του προσώπου. Δεν περιέχει καθόλου ζωικά συστατικά και αποκλείει οποιονδήποτε κίνδυνο αλλεργικών αντιδράσεων.

Υαλουρονικό οξύ στα χείλη – τι πρέπει να γνωρίζω

Στα χείλη το υαλουρονικό δίνει όγκο και τα σχηματίζει εκ νέου. Βελτιώνει αισθητά το περίγραμμά τους και εξαλείφει τις λεπτές γραμμές που έχουν σχηματιστεί με τα χρόνια γύρω από αυτά. Στα χείλη το υλικό που χρησιμοποιείται είναι λεπτόρευστο και η έγχυσή του γίνεται υποδόρια. Την θεραπεία μπορούν να την εφαρμόσου όλοι όσοι θέλουν να βελτιώσουν την εμφάνιση των χειλιών τους και ιδίως οι γυναίκες που έχουν μικρά χείλη και δεν μπορούν εύκολα να τα βάψουν.

Η ενέσιμη θεραπεία υαλουρονικού στα χείλη διαρκεί το πολύ μισή ώρα και ολοκληρώνεται σε 1 μόνο συνεδρία, σπανίως σε δύο. Είναι φυσιολογικός ο τοπικός ερεθισμός στην περιοχή εφαρμογής για 1-2 ημέρες. Η ερυθρότητα καλύπτεται τέλεια με make up.

Το αποτέλεσμα διαρκεί κατά μέσο όρο εννέα μήνες.

Υαλουρονικό οξύ και ενυδάτωση

Το υαλουρονικό οξύ εκτός από αντιγηραντικές ιδιότητες προσφέρει και βαθιά ενυδάτωση στην επιδερμίδα. Όπως προαναφέραμε το υαλουρονικό οξύ έχει την ιδιότητα να συγκρατεί και να απορροφά νερό.

Μαζί με βιταμίνες, το υαλουρονικό οξύ εγχέεται στο δέρμα μέσω της μεσοθεραπείας, βελτιώνοντας παράλληλα και τον τόνο της επιδερμίδας. Εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία σε όλο το πρόσωπο και στην περιοχή του λαιμού και του ντεκολτέ. Οι θεραπείες αυτές είναι ιδανική επιλογή για άτομα άνω των 30 ετών που θέλουν να καθυστερήσουν την γήρανση.

Υαλουρονικό για το πρόσωπο - Πλεονεκτήματα

Το υαλουρονικό οξύ χρησιμοποιείται στο πρόσωπο στις παρακάτω περιοχές: ρυτίδες χειλιών, στόματος, παρειών, αυλακώσεις στο μέτωπο και στα μάτια, οριζόντιες ρυτίδες λαιμού, βελτίωση περιγράμματος και αύξηση όγκου στα χείλη, μείωση των μαύρων κύκλων.

Προσφέρει με εντυπωσιακά αποτελέσματα, όπως σαρκώδη χείλη και  θελκτικά ζυγωματικά και απαλύνει τις ρινοχειλικές πτυχές.

Διαρκεί, ανάλογα με την περιοχή και ανάλογα με το υλικό, από 6-18 μήνες. Έχει 100% ασφάλεια και δεν πονάει καθόλου.

Υαλουρονικό οξύ ενέσιμο – Τι πρέπει να ξέρω

Το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ είναι μαζί με το botox οι δημοφιλέστερες μέθοδοι για την ανανέωση του προσώπου και του λαμού. Είναι ασφαλής τεχνική, χωρίς παρενέργειες. Δεν συνιστάται για την εγκυμοσύνη. Εφαρμόζεται στο ιατρείο του πλαστικού χειρουργού εύκολα και γρήγορα.

Συχνές ερωτήσεις

Υπάρχουν παρενέργειες;

Αν χρησιμοποιηθεί σωστά από εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό, τότε δεν πρόκειται να προκαλέσει καμία παραμόρφωση, ούτε παρουσιάζει πρόβλημα υγείας. Μετά την εφαρμογή μπορεί να εμφανιστεί μία ήπια ερυθρότητα, η οποία υποχωρεί εύκολα.

Πότε θα δω το αποτέλεσμα;

Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά και ήδη από την πρώτη συνεδρία θα εκπλαγείτε από την εμφάνισή σας.

Θα χρειαστεί να πάρω άδεια από την εργασία μου;

Η έγχυση του υαλουρονικού  στο πρόσωπο δεν πρόκειται να επηρεάσει καθόλου την ροή του προγράμματός σας. Θα πρέπει να ξεκλέψετε μόνο μία ώρα στην διάρκεια της ημέρας.

Από τι εξαρτάται η διάρκεια του αποτελέσματος;

Σε γενικές γραμμές το αποτέλεσμα διαρκεί από 9-12 μήνες. Η διάρκεια αυτή εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Για παράδειγμα μία γυναίκα άνω των 50 θα χρειαστεί πιο γρήγορα δεύτερη συνεδρία από μία γυναίκα 40 ετών. Επίσης σημαντικός παράγοντας είναι η ποιότητα της επιδερμίδας και η ελαστικότητά της. Τέλος, παίζει ρόλο η εμπειρία του πλαστικού χειρουργού και η ποσότητα αλλά και η ποιότητα του υλικού που θα εφαρμοστεί.

Η ποσότητα του υαλουρονικού που χρειάζεται ένα πρόσωπο, καλό είναι να γίνεται σταδιακά.  Δηλ. στην αρχή 1-2 ml και το υπόλοιπο(εφόσον απαιτείται) μετά από 3 εβδομάδες.

Να σημειωθεί πως τα πολύ φτηνά υλικά που κυκλοφορούν, διαρκούν πολύ μικρότερο διάστημα.

Τι πρέπει να κάνω πριν την συνεδρία;

Μερικά 24ωρα πριν την θεραπεία προσπαθήστε να μην πάρετε ασπιρίνη ή φάρμακα με αντιφλεγμονώδη δράση για να μην αντιμετωπίσετε πρόβλημα εκχυμώσεων.

Πότε πρέπει να επαναληφθεί η θεραπεία;

Μετά την πρώτη εφαρμογή και εφόσον έχουν περάσει 9-12μήνες, συνήθως απαιτείται επανάληψη της συνεδρίας.

Τι πρέπει να προσέξετε αμέσως μετά την εφαρμογή;

Αμέσως μόλις τελειώσει η συνεδρία θα πρέπει να δώσετε προσοχή σε μερικά πράγματα, ώστε να αποφύγετε δυσάρεστες συνέπειες και επιπλοκές. Μπορείτε να εφαρμόσετε πάγο και να αποφύγετε το καυτό νερό.

Τα χέρια σας όταν αγγίζετε την περιοχή θα πρέπει να είναι καθαρά (προληπτικά περάστε τα με αντισηπτικό υγρό). Μπορείτε να μακιγιαριστείτε κανονικά 24 ώρες μετά την εφαρμογή του ενέσιμου υαλουρονικού οξέος.

Πόσο κοστίζει η κάθε εφαρμογή;

Το ενέσιμο υαλουρονικό είναι μια θεραπεία προσώπου με προσιτή τιμή. Προσοχή όμως στις πολύ φτηνές προσφορές, διότι και το αποτέλεσμα αλλά και η διάρκεια δεν θα είναι τα αναμενόμενα.

Να υπογραμμισθεί ότι ο dr Γεώργιος Αραβανής χρησιμοποιεί άριστα υλικά και  όχι προιόντα αμφιβόλου ποιότητας. Κλείστε ένα ραντεβού για να συζητήσετε για την ανανέωση του προσώπου σας.