Ανόρθωση Στήθους

Μεταβείτε στην ενότητα


Η ανόρθωση των μαστών (ή αλλιώς μαστοπηξία) εφαρμόζεται στις περιπτώσεις εκείνες που οι μαστοί εμφανίζουν πτώση, δηλαδή η θηλή είναι σε χαμηλότερη θέση σε σύγκριση με το ιδανικό στήθος. Τα αίτια που οδηγούν το στήθος σε πτώση είναι πολλά:

  • Μπορεί να παρατηρηθεί μετά την εγκυμοσύνη
  • Υστερα από την γρήγορη αυξομείωση βάρους
  • Εξαιτίας δερματικής χαλάρωσης
  • Λόγω υπερτροφίας του μαστού

Στόχος Της Ανόρθωσης Στήθους

Αποκλειστικός στόχος της επέμβασης είναι η πλήρης αποκατάσταση του σχήματος και της μεστότητας του μαστού, χωρίς να αλλάξει ο όγκος του, επαναφέροντας την θηλή στην φυσιολογική της θέση.

Η κάθε γυναίκα εμφανίζει διαφορετικού βαθμού χαλάρωση, επομένως η αντιμετώπισή της από τον πλαστικό χειρουργό ποικίλει. Για παράδειγμα μία γυναίκα μαζί με την μαστοπηξία, μπορεί να τοποθετήσει και προθέσεις σιλικόνης στο ίδιο χειρουργείο.

Πριν Tην Eπέμβαση Της Ανόρθωσης

Γίνεται ένας τυπικός προεγχειρητικός έλεγχος, δηλαδή εξετάσεις αίματος, ακτινογραφία θώρακα, ηλεκτροκαρδιογράφημα και καρδιολογική κλινική εξέταση. Επίσης σε γυναίκες άνω των 35 ετών φρόνιμο είναι να γίνεται και μαστογραφία. Η ασθενής πρέπει να ενημερώσει το γιατρό για το αν λαμβάνει κάποια φάρμακα. Ο γιατρός θα συστήσει την διακοπή κάποιων φαρμάκων (πχ. ασπιρίνη, αντιπηκτικά, αντισυλληπτικά) για 2 εβδομάδες πριν την επέμβαση.

Σημαντικές Πληροφορίες Για Την Επέμβαση

  • Η αναισθησία που επιλέγεται είναι η γενική
  • Η διάρκεια της επέμβασης υπολογίζεται στις 3 ώρες το πολύ
  • Το διάστημα της νοσηλείας, είναι μόνο μία ημέρα.
  • Τα ράμματα αφαιρούνται τις επόμενες 10-14 μέρες
  • η ασθενής είναι έτοιμη να επιστρέψει στην καθημερινότητά της σε περίπου μία εβδομάδα. Διαφορετικό είναι το διάστημα (4 εβδομάδες) στην περίπτωση της γυμναστικής

Η μαστοπηξία, εφόσον απαιτείται, μπορεί να συνδυασθεί και με αυξητική στήθους.

Επειδή οι τεχνικές που μπορεί να εφαρμόσει ο κάθε πλαστικός χειρουργός είναι πολλές, η κατάλληλη επιλέγεται αφού διαπιστωθεί ο βαθμός της πτώσης και της χαλάρωσης.

Συχνές Eρωτήσεις Για Την Ανόρθωση Στήθους

Θα υπάρχουν σημάδια μετά την επέμβαση;

Η ύπαρξη τομών είναι το μόνο σίγουρο στην ανόρθωση. Όσο μικρότερη είναι η πτώση, τόσο μικρότερες είναι οι τομές και τόσο λιγότερα θα είναι τα σημάδια. Πάντως τα σημάδια, μετά από 6-9 μήνες κατά κανόνα εξαλείφονται.

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα;

Το αποτέλεσμα είναι μόνιμο όταν το βάρος της γυναίκας παραμένει πάντα σταθερό και δεν προκύψει εγκυμοσύνη.

Ανόρθωση Στήθους: Φωτογραφίες Πριν & Μετά

Ανόρθωση Μαστών

Σχετικά Βίντεο