Λιποαναρρόφηση

Μεταβείτε στην ενότητα


Λιποαναρρόφηση: Τι είναι

Το αυξημένο λίπος σε ορισμένες περιοχές του σώματος είναι μόνιμο πρόβλημα των περισσοτέρων γυναικών. Η επιλεκτική αυτή συσσώρευση του λίπους παρατηρείται κυρίως στους γλουτούς, τους μηρούς, την κοιλιά, ακόμα και στα γόνατα.

Η λιποαναρρόφηση είναι η πιο αποτελεσματική επεμβατική διαδικασία που μπορεί να υποβληθεί μία γυναίκα  για την αφαίρεση λίπους, με στόχο  τη σμίλευση του περιγράμματος  του σώματός της οριστικά και μόνιμα!

Έχει μάλιστα παρατηρηθεί ότι η γυναίκα ξαναβρίσκει την χαμένη της αυτοπεποίθηση, ενώ έχει ισχυρό κίνητρο να ακολουθήσει μία ισορροπημένη διατροφή. Πρέπει να γνωρίζετε ότι η λιποαναρρόφηση δεν αποτελεί λύση για την απώλεια βάρους σε άτομα παχύσαρκα.

Η λιποαναρρόφηση μπορεί να επιτευχθεί με διάφορες μεθόδους και προσφέρει ένα τέλειο αποτέλεσμα που διαρκεί μια ζωή, αν η γυναίκα προσέχει τη διατροφή της.

Λιποαναρρόφηση κοιλιάς: Πως γίνεται

Μπορείτε να κάνετε  λιποαναρρόφηση αποκλειστικά στην κοιλιά με ειδική τεχνική, αναίμακτη!

Δημιουργούνται 2 μικρές οπές στα κατάλληλα σημεία της  κοιλιάς και μέσω αυτών εισέρχεται  λεπτή κάνουλα  η οποία, με την εφαρμογή laser ή υπερήχων, ρευστοποιεί το λίπος. Παράλληλα ενεργοποιείται η παραγωγή κολλαγόνου μέσω της διέγερσης των ινοβλαστών, επιτυγχάνοντας σύσφιξη της περιοχής. Τέλος, το λίπος αναρροφάται με ειδική κάνουλα και προκύπτει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πριν και μετά την επέμβαση

Πριν την επέμβαση θα χρειαστεί να διακόψετε οποιαδήποτε φαρμακευτική αγωγή αυξάνει τον κίνδυνο αιμορραγίας, όπως είναι η ασπιρίνη και τα αντισυλληπτικά .

Μετεγχειρητικά ο πόνος είναι πολύ ήπιος και ανεκτός με απλά παυσίπονα. Μετά από λίγες ώρες οποιαδήποτε ενόχληση φεύγει και μένουν μόνο οι μώλωπες, που εξαφανίζονται σε 2 εβδομάδες. Με την εφαρμογή του ειδικού κορσέ για 2 περίπου εβδομάδες, μειώνεται αισθητά το οίδημα στην περιοχή. Το ντουζ επιτρέπεται μετά από μερικά 24ωρα και η αποχή από την γυμναστική διαρκεί για 1 μήνα.

Τα αποτελέσματα είναι εμφανή σχεδόν αμέσως. Η όψη της επιδερμίδας σας σιγά σιγά θα αλλάζει, όπως και το περίγραμμα του κορμιού σας, ώσπου να φανεί το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο αναμένεται να έρθει σε 3 περίπου μήνες.

Σημαντικό πλεονέκτημα είναι ότι τα αποτελέσματά της λιποαναρρόφησης είναι μόνιμα. Τα λιποκύτταρα καταστρέφονται ολοσχερώς οπότε μειώνεται αισθητά ο αριθμός τους.

Λιποαναρρόφηση-03 Λιποαναρρόφηση-02 Λιποαναρρόφηση-01

Αναίμακτη λιποαναρρόφηση

Νέες τεχνικές αναίμακτης λιποαναρρόφησης επιτυγχάνουν σύσφιξη της επιδερμίδας, αποτρέποντας την χαλάρωση μετά την λιποαναρρόφηση, λόγω της σημαντικής απώλειας λίπους. Η αναίμακτη λιποαναρρόφηση με laser Smartlipo ή με υπερήχους, προσφέρει επιπλέον την βελτίωση της όψης φλοιού πορτοκαλιού.

Ακριβώς επειδή η τεχνική είναι εντελώς αναίμακτη κερδίζει ολοένα και περισσότερους λάτρεις. Γυναίκες που δεν αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα λίπους, είναι ιδανικές υποψήφιες για την αναίμακτη λιποαναρρόφηση, η οποία έχει μειωμένο χρόνο αποθεραπείας.

Η κυτταρίτιδα μειώνεται με τη λιποαναρρόφηση;

Η λιποαναρρόφηση στοχεύει μόνο στο λίπος του σώματος, συνεπώς δεν είναι επεμβατική διαδικασία που στοχεύει στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.

Παρόλα αυτά δημιουργεί ιδανικές συνθήκες, ώστε με την κατάλληλη διατροφή και άσκηση να βελτιώνεται η όψη φλοιού πορτοκαλιού.

Συχνές ερωτήσεις

Ορισμένες γυναίκες παρατηρούν αυλακώσεις στις περιοχές της λιποαναρρόφησης. Είναι κυτταρίτιδα;

Η λιποαναρρόφηση δεν προκαλεί κυτταρίτιδα καθώς η όψη φλοιού πορτοκαλιού αναπτύσσεται στην επιφανειακή στιβάδα του δέρματος όπου καμία τεχνική λιποαναρρόφησης δεν επεμβαίνει.

Ποια είναι η διαφορά της λιποαναρρόφησης με άλλες τεχνικές που υπόσχονται μείωση λίπους;

Οι μη επεμβατικές τεχνικές που υπόσχονται μείωση του σωματικού λίπους έχουν άριστα αποτελέσματα. Κυρίως αυτό ισχύει για την κρυογλυπτική με Coolsculpting Zeltiq. Η μόνη διαφορά είναι ότι το Coolsculpting αντιμετωπίζει μικρές ποσότητες τοπικού λίπους.

Η κλασική λιποαναρρόφηση από την άλλη, είναι μία διαδικασία όπου ένας εξειδικευμένος πλαστικός χειρουργός μπορεί με εξονυχιστική λεπτομέρεια, να σμιλεύσει το σώμα και να αφαιρέσει το λίπος που πρέπει. Τέλος, τα αποτελέσματα φαίνονται αμέσως σε αντίθεση με τις άλλες μεθόδους.

Πόσο κοστίζει η λιποαναρρόφηση;

Για να βγει η τελική τιμή στην λιποαναρρόφηση ο πλαστικός χειρουργός πρέπει να εξετάσει την ασθενή. Το συνολικό κόστος είναι σίγουρο ότι διαφέρει από άτομο σε άτομο, καθώς η τεχνική είναι εξατομικευμένη.

Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα;

Τα αποτελέσματα διαρκούν για πάντα εφόσον η γυναίκα ή ο άνδρας που θα υποβληθεί σε λιποαναρρόφηση ασκείται και τρέφεται σωστά.

Ποια είναι η καλύτερη εποχή του χρόνου για τη λιποαναρρόφηση;

Αν σας ενδιαφέρει το τελικό αποτέλεσμα να έχει φανεί στις αρχές του καλοκαιριού, τότε επιλέξτε οποιαδήποτε άλλη εποχή εκτός από το καλοκαίρι. Επιβαρυντικός παράγοντας αυτήν την εποχή, είναι ότι ο κορσές που χρειάζεται να φοράει  ασθενής, ίσως ζεσταίνει.

Πόση ώρα διαρκεί και πότε επιστρέφω στην εργασία μου;

H διαδικασία διαρκεί 1-2 ώρες. Εφόσον πρόκειται για εργασία γραφείου, η επιστροφή γίνεται σε 2-3 μέρες. Ο πλαστικός χειρουργός θα σας εξηγήσει τι πρέπει να κάνετε, ανάλογα με την φύση του προβλήματος.